TEDEN OTROKA (3. 10–9. 10. 2022)

Osrednja tema letošnjega tedna otroka je Skupaj se imamo dobro.

Prijateljstvo je nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo. Zato se letos osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, skupnih dogodivščin in zabave, prijateljstev, pogovarjanja v živo.

Teden otroka bomo začeli s kratko prireditvijo, na kateri se bomo skupaj imeli dobro.

Na naši šoli bomo v tem tednu izvajali številne aktivnosti na to temo, še dodatno spodbujali socialne veščine in učence ozaveščali, kako se imamo lahko skupaj in samo skupaj dobro.

 

OTROŠKI PARLAMENT

Na zadnjem 32. nacionalnem Otroškem parlamentu, ki je potekal 11. aprila 2022 v Državnem zboru RS, so otroci izbrali novo temo razprav v prihodnjih dveh letih Duševno zdravje otrok in mladih.

Izbrana tema je pravzaprav pričakovana.

Zaprtje šol, zaprtje družin med štiri stene, obvezne maske, pomanjkanje socialnih stikov, splošno osiromašenje otrok. Zagotovo je takšno stanje povzročilo več težav doma, v odnosih znotraj družine, nespečnost, pomanjkanje volje in motivacije, depresijo, anksioznost in še kaj.

Zato se bomo z učenci v letošnjem šolskem letu pogovarjali o vsem tem.

Spodbujali jih bova, da bodo upali javno spregovoriti, izražati svoja mnenja, ideje, dileme, zastavljati vprašanja. 

NABIRALNIK – NI NAM VSEENO

Pred pisarno šolske svetovalne službe je nabiralnik, kjer učenci lahko oddajo svoje sporočilo, kamor lahko napišejo svojo težavo, idejo, predlog.

Lahko povejo kaj lepega ali kaj pohvalijo.

 

Mentorici Šolske skupnosti:
Mojca Likar in Klavdija Panjan